چگونه سگ را تربیت کنیم که پارس نکند؟

پارس کردن سگ روشی برای ارتباط برقرار کردن محسوب می شود، ولی این روش در برخی از مواقع  آزار دهنده و غیر قابل کنترل می باشد؛ به طوری که صاحب سگ کلافه شده و با اعتراض شدید همسایه ها رو به رو می شود.

در نظر داشته باشید پارس کردن سگ مشکل رفتاری بزرگی به شمار نمی آید؛ چرا که با به کارگیری از آموزش تربیت سگ ساده میتوانید از پارس کردن سگ خود جلوگیری کنید. در این مقاله قصد داریم روش های مختلف آموزش برای پارس نکردن سگ را به شما معرفی کنیم.

دلیل های مربوط به پارس کردن سگ

چگونه کاری کنیم سگ پارس نکند؟

پت شاپ آتاپت: پارس کردن سگ نوعی رفتار غریزی بوده و به عنوان روشی برای برقراری ارتباط میان سگ ها به شمار می آید. سگ ها با توجه به دلایل مختلفی به پارس کردن رو می آورند؛ بنابراین برای برطرف کردن این مشکل ابتدا باید با دلایل پارس کردن سگ آشنا شوید.

از جمله دلایل پارس کردن (واق) سگ می توان به جلب توجه، ترس، احساس تنهایی، اضطراب، جدایی، بازی، تفریح، شیطنت، کنجکاوی، هشدار دادن درباره خطر و درد و بیماری اشاره کرد؛

بنابراین در نظر داشته باشید تمامی این موارد را به خاطر بسپارید تا با برطرف کردن هر یک از آن ها از پارس کردن بی موقع سگ های خود جلوگیری به عمل آورید و آرامش را برای خود و سایر همسایه ها برقرار کنید.ـ

برخی از افراد گمان می کنند که این عمل سگ ها از یک مشکل رفتاری تهاجمی ناشی می شود؛ در صورتی که این عمل امری طبیعی محسوب شده و باید برای کنترل آن اقدام های لازم انجام شود.

در نظر داشته باشید برای کنترل کردن این مشکل، باید روش های مختلفی برای آموزش سگ ها به کار گرفته شود تا به طور کامل تربیت شده و از پارس کردن بی موقع خودداری کند.

چگونگی تربیت سگ برای پارس نکردن

برای اینکه سگ پارس نکند چه باید کرد؟

آموزش پارس نکردن سگ

  1. سگ خود را با فاصله ی دورتری از سگ های دیگر نگهداری کنید و به آن ها قلاده ببندید. سعی کنید محلی را برای پیاده روی انتخاب کنید که از سگ های زیادی برخوردار نباشد. به منظور ریلکس کردن سگ و ایجاد آرامش برای او در جایی قرار بگیرید که سگ های دیگر را با فاصله نسبتا زیادی مشاهده کند.

این امکان وجود دارد که برای انتخاب محل مناسب سردرگم شده و به خطا دچار شوید؛ ولی با صبر، حوصله و گذشت زمان بهترین مکان مورد نظر را پیدا می کنید.

برای مثال اگر برای قدم زدن پارک خاصی را انتخاب کرده اید، به گوشه های پارک مراجعه کنید و از قسمت های میانی آن فاصله بگیرید تا از روبه رو شدن با سگ های دیگر جلوگیری کنید.

  1. تلاش کنید که برای سگ پاداش یا تشویقی مشخص کنید، برای مثال زمانی که سگ حضور سگ های دیگر را متوجه می شود اما از پارس کردن خودداری می کند با دادان پاداش او را به این امر تشویق کنید.

تربیت سگ پارس نکند

در نظر داشته باشید سعی کنید که جایزه و تشویقی سگ را به صورت کامل در اختیار او قرار ندهید؛ برای مثال اگر برای تشویقی سگ غذا تعیین کرده اید تنها تیکه کوچیکی از آن را در اختیار وی قرار دهید تا بتوانید برای مدت زمان طولانی تری از پارس کردن او ممانعت کنید.

پاداش های پی در پی اما با تیکه های کوچک، علاوه بر تشویق او سبب می شود که سگ به سایر هم نوع های اطراف خود توجهی نداشته باشد.

لازم به ذکر است اگر روز معینی به سگ تشویقی داده اید میزان وعده غذایی آن را کم کنید.

به مرور زمان تشویق کلامی را جایگزین تشویقی خوراکی کنید؛ یعنی بعد از تکرار و یادگیری این مرحله میتوانید قدرت تشویقی دادن به سگ را مشاهده کرده و از معجزه عملکرد آن مطمئن شوید.

4.1/5 - (21 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *